Vlees

RUNDVLEES

Ons rundvlees komt van de familie Ubels. Onder de naam Natuurkoe runnen zij een prachtig familie bedrijf in Anderen. Natuurkoe streeft er naar de koeien zo natuurlijk mogelijk te houden. Dit uit zich bijvoorbeeld in de natuurlijke dekking en bevalling van de koeien.  In samenwerking met Staatsbosbeheer hebben de koeien een prachtig natuurgebied tot hun  beschikking waar zij in alle rust kunnen grazen.  Deze optimale leefomstandigheden zorgen voor een heerlijk smaakvol stuk vlees van ongekende kwaliteit.

Voor meer informatie over de Natuurkoe verwijzen wij u graag naar hun website www.natuurkoe.nl

KIP

 

100% Nederlands

Het Gildehoen is een nieuwe manier van kippen houden in Nederland, om zo voor u een duurzamer stukje kip voor een betaalbare prijs te kunnen realiseren. Het vlees komt van langzaam groeiende dieren. Daardoor blijven ze gezond en smaakt het vlees beter. Gildehoen kippen worden gehuisvest in stallen waar het dag en nachtritme is gewaarborgd. De Gildehoen kippen hebben meer ruimte en een natuurlijkere leefomgeving.

Het Hubbart ras

De Gildehoen kippen zijn van het langzaam groeiend ras: de Hubbard. Dit ras is een kruising van een bruine hen en een witte haan en hebben sterke genen. Door de kippen meer tijd en leefruimte te geven om op te groeien, zijn ze minder gevoelig voor gezondheidsproblemen. Dit levert vitale, sterke, gezonde kippen op. Bijkomend voordeel is dat het vlees beter smaakt.

Natuurlijk ritme en plantaardige voeding

De kippen krijgen 100 procent plantaardig voer, dat voor minimaal 70 procent uit granen bestaat. Tijdens de controlerondes wordt er extra graan gestrooid om het scharrelen te stimuleren. Balen stro zorgen voor extra afleiding. De dieren hebben 24 uur per dag water en voer tot hun beschikking.

VARKENSVLEES

Buitenvarken

Varkens hebben veel ruimte nodig. Ruimte die ze zelf inrichten. Om te slapen, te spelen, te badderen in de modder, te eten en te drinken. Ruimte gebrek is een groot probleem in de gangbare varkenshouderij. Voor onze buitenvarkens ligt dat gelukkig anders. Zij hebben bij hun boer in Drenthe meer dan voldoende ruimte om zowel buiten als binnen te doen waar ze zin in hebben.  De combinatie van goed voer  en het behoudt van het natuurlijke gedrag proeft  u uiteindelijk terug op uw bord.thumbnail_Buitenvarken_logo_DEF

Een buitenvarken:

  • Is een echt streekproduct
  • Krijgt veel ruimte voor natuurlijk gedrag
  • Heeft een stressvrij leven
  • Krijgt geen antibiotica
  • Levert topkwaliteit vlees

LAMSVLEES

Ook ons lamsvlees komt uit eigen regio en wel uit het Groningse Dorkwerd. Boer Egbert ter Veen houdt hier op kleine schaal schapen en geiten waarvan hij de melk verkoopt en verwerkt tot heerlijke kazen.

De mooiste lammeren worden vakkundig geselecteerd en vindt u bij ons in de slagerij terug. Wat een geweldig voorrecht om met zulke mooie streekproducten te mogen werken!

14203498_1581759672127823_1694923745_o-2